hidden

Shop

hidden

Montclair Chair

hidden
Squiggly Gold Mirror

Daisy Gold Wall Mirror

hidden
Kata Pillow Cover

Lumbar Pillow

hidden
Feathered Gold Chandelier

Broche Pendant

hidden
Green Ottoman

Soft Ottoman

hidden
Coffee Table Wood Stone

Holland Table

hidden
Gold Shard Chandelier

Linear Suspension

hidden
Geometric Mirror

Wood Flat Mirror

hidden
Decorated Stool

Upholstered Ottoman

hidden
Black Italian Vase

Italian Black Vase

hidden
Aged Brass Side Table

Brass End Table

hidden
Shard Gold Chandelier

Achilles Flushmount

A Sophisticated Napa Valley Renovation

Nearly every project calls for creative design solutions, and in this Napa Valley residence by California-based interior designer Jill Cole, there are more than you’d expect. Beginning as a complete renovation and expansion of Carmen and Gail Policy’s 1953 home in St. Helena, California, this project took on a life of its own through countless custom details — from TV screens hidden in windows to ceramic tile mimicking wallpaper.

hidden

Montclair Chair

Shop Now
hidden
Squiggly Gold Mirror

Daisy Gold Wall Mirror

Shop Now
hidden
Kata Pillow Cover

Lumbar Pillow

Shop Now
hidden
Feathered Gold Chandelier

Broche Pendant

Shop Now
hidden
Green Ottoman

Soft Ottoman

Shop Now
hidden
Coffee Table Wood Stone

Holland Table

Shop Now
hidden
Gold Shard Chandelier

Linear Suspension

Shop Now
hidden
Geometric Mirror

Wood Flat Mirror

Shop Now
hidden
Decorated Stool

Upholstered Ottoman

Shop Now
hidden
Black Italian Vase

Italian Black Vase

Shop Now
hidden
Aged Brass Side Table

Brass End Table

Shop Now
hidden
Shard Gold Chandelier

Achilles Flushmount

Shop Now

When gathering inspiration for the home, Jill and her client found common ground in creating a sophisticated, comfortable environment for entertaining family and friends. They agreed that the existing architecture and site called for the interiors to reference the period, with a Hollywood Regency-esque style infused with a sense of calm. The result reflects completeness in a classic style layered with modern luxury.

The property’s surroundings and greenery inspired the landscaping, exterior, and interior design from the initial stages. Jill wanted to embrace the outdoors as much as possible, bringing nods to the greenery throughout the home and allowing the views to speak for themselves from the windows.

Design: Jill Cole | Photography: Tim D Coy

Careful space planning

Due to the nature of the construction, the ceilings were lower than typical for a home of this scale, presenting the design team with their first challenge in space planning. Incorporating ceiling treatments helped to create a more intentional impact on the living spaces, drawing the eye up and bringing the illusion of a taller ceiling. In the primary living space, a powder blue hue on the walls helps distinguish the ceiling further, bringing a subtle yet timeless color.

Outdoor Greenery and Epic Front Door

Integrating technology

Although you’d never guess, the home’s interior features multiple large hidden television screens in several rooms to accommodate the client’s interest in sports and entertainment. After consulting with her clients, Jill designed a solution for creating this living space centered around the TV by seamlessly integrating it into the windows. When used, a sliding pocket door covers the glass to reveal an enormous television screen that can roll out and cover the window.

Old-Style Living Room

Creative tile solutions

Jill incorporated creative tile solutions throughout the project to create durability. In the powder room, large-scale ceramic-painted floral tiles create the illusion of wallpaper. A ceramic tile was also used on the flooring throughout the home to create the look and feel of limestone with more durability to allow for potential wine spills (a given when you’re in Napa Valley!).

Gold Accent Powder Room

Scroll through the gallery to see more from the project and shop the look below!

Muted Fabric Dining Room

Built-in leaves in this table allow twelve to be seated when fully set up, bringing more room for entertainment.

Vaulted Ceiling White Bedroom

In the primary bedroom, Jill raised the ceilings to create a grand feeling and draw attention to the beautiful surrounding views.

Huge Bathroom Windows

Standing Bathtub

Walk-In Tiled Shower

Cushioned Swivel Chair

Wraparound Kitchen Island

Jill completely gutted and redid the kitchen, embracing the challenge of limited square footage and creating a more functional space for the homeowners.

Basement Living Room

Condence Dining Room with Dark Wood Accents

Shop the Look

BY: ANASTASIA CASEY

PREVIOUS POST >

  • Home Tours
  • Product Roundups
  • Entertaining
  • Podcasts
hidden

A Playful & Bold San Francisco Craftsman

hidden

A Charming New Jersey Remodel

hidden

A Historic Philadelphia Townhome Remodel

hidden

A Sophisticated Napa Valley Renovation

hidden

An Eclectic & Layered California Home

hidden

A 1963 California Ranch Style Renovation

See All in Home Tours
hidden

50 Prime Day Design Picks to Shop Early

hidden

Statement Mirrors With an Artful Edge

hidden

Metal of the Moment: A Fresh Take on Silver

hidden

Shop These Designer Furniture Collabs For Well-Made Forever Pieces

hidden

7 Etsy Shops For Design Enthusiasts

hidden

18 Accent Chairs With Main Character Energy

See All in Product Roundups
hidden

Shop Tableware and Textiles for Spring Entertaining

hidden

Celebrating with Caesarstone

hidden

A Timeless Tudor Holiday Home Tour

hidden

Organic and Neutral Holiday Home Tour

hidden

A Cozy Lake House Holiday Home Tour

hidden

A Room-By-Room Guide to Holiday Decorating

See All in Trends
hidden

Working with Builders

hidden

The Transformative Power of Pivoting

hidden

Strategic Brand Development

hidden

Pricing Your Services

hidden

Creating a Lighting Plan

hidden

Scaling a Studio with Low Overhead

See All in Podcasts
hidden

Shop